Home / INSPIRATION / 50 shades of red

50 shades of red

De gevel van ons huis gloeit. De wingerd is als een kameleon veranderd in een vurige tong van 50 tinten rood, die wedijvert met de rood-oranje baksteen van het huis. Ik heb een haat – liefde verhouding met de kleur rood. Misschien wel omdat het de meest symbolische en voor de hand liggende, geleende kleur is. De kleur waarin conservatieve kardinalen zich hullen, waar je voor moet stoppen als je eigenlijk door wilt rijden, de kleur van wraak, gevaar, communisme en revolutie. Maar aan de andere kant is het ook de kleur van erotiek, passie, bloed, vuur en dramatiek en niet te vergeten de aanduiding van niet te versmaden, pure chocolade. Mijn moeder vond rood mij altijd goed staan; het maakt mijn ogen blauwer zei ze. Haar lievelingskleur was ook rood. Grappig, ze was Stier.

In mijn definitie van VET zou rood ook een logische plaats moeten krijgen. Maar vaak trekt deze kleur teveel de aandacht naar zich toe en wordt in het kader van ‘ik mis nog kleur’ als ‘grote stappen snel thuis’-effect gebruikt. Ik haat dat en dat zal de controverse wel zijn.

Nog even en mijn kleine Indian Summer waait weg op de wind. Maar de herinnering blijft met de prachtige muurverven van het Franse Ressource en in het bijzonder de collectie Les Nouveaux Rouges. Geen 50 maar 24 intense roodtinten die luisteren naar historische namen uit de wereld van de Opera, als Carmen, Orfeo, Cassandra en Reina de la Nuit. En dat klinkt en oogt in mijn optiek een stuk aangenamer dan signaal- of brandweerrood.

inspiration-red-0

VET-rood

Les Nouveaux Rouges van Ressource

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top