Home / INTERIOR / BAUTZUID

BAUTZUID

Okay vooruit dan, nog een blog over een restaurant. Het leven is immers te kort om niet lekker te eten en bovendien maakt een forse wandeling over de AutoRAI tijdens de fleetownerdag hongerig. Geheel in stijl van auto’s breng ik een bezoek aan de voormalige garage/showroom van Citroën aan het Stadionplein  in Amsterdam, waar overigens geen bolide  meer te bekennen is. Sinds 10 april is hier restaurant BAUT gevestigd.

In 2012 startte BAUT in het voormalig Parool-gebouw in Oost als pop-up restaurant. 31 maart sloot zij haar deuren om vervolgens voor 6 maanden als BAUTZUID verder te  gaan in de nieuwe pop-up-locatie, een gebouw  uit 1930 dat is ontworpen door architect Jan Wils, die ook het Olympisch Stadion ontwierp. En met ruim 1.000 vierkante meter vloeroppervlakte biedt deze locatie lekker veel ruimte voor kunst, design en muziek.

Moe van het slenteren en auto’s kijken, laat ik het interieur van restaurant dat net 6 dagen open is, ‘rustig’ op mij inwerken. Alles en meer nog dan dat is voor de gelegenheid in-grote-stappen-snel-thuis spierwit gekalkt en gespoten en opgeleukt met hard blauwe accenten en opvallende muurschilderingen en kunst. Pop up… het zal allemaal wel, ik vind het eindresultaat honkvast en haast tijdloos VET.

Maar… de verf is niet opgedroogd of het team van (die leuke) Michel van der Eerde vertrekt alweer naar de Wibautstraat voor een compleet nieuw restaurant concept, de garage achterlatend voor drastisch aanpakkende projectontwikkelaars. Maar zover is het gelukkig nog niet en tot die tijd kun je maar liefst 6 maanden lang, 7 dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner en dat is best lekker lang.

interior-baut-0

interior-baut-1

interior-baut-2

interior-baut-3

interior-baut-4

interior-baut-5

interior-baut-6

interior-baut-7

interior-baut-8

interior-baut-9

interior-baut-10

interior-baut-11

interior-baut-12

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top