Home / MYHOME / De kraai

De kraai

Hoe vaak ben je niet druk, verzet je voor je gevoel bergen werk, loop je over van ideeën, sta je geen moment stil, denk je ‘had ik maar’ of ’ik moet nog’ om vervolgens tot de conclusie te komen dat er niets uit je handen komt. Gelukkig heb ik een man die mij heel mindful attendeert op deze beruchte doe-modus.

Onlangs heb ik een zwarte kraai gekocht, omdat ik ‘m mooi en fascinerend vind en hij kracht en wijsheid uitstraalt. De Corvus Corone zou daarom wellicht wel eens mijn totem’ kunnen zijn. Ik ben niet zo van het kaarten leggen maar ik geef de eeuwenoude Indiaanse traditie het voordeel van de twijfel. Iedereen die een beetje intelligent is, zou volgens de Indianen de gedragspatronen van dieren kunnen opmerken en de helende boodschappen kunnen ontdekken. Ik heb het over het Orakel van de 44 Medicijnkaarten, 44 dieren, 44 helende boodschappen, waaronder die van de kraai. Ik leg of trek zo u wilt de kaart ‘kraai’…

De zwarte kraai is een voorteken voor verandering. Hij leeft in de leegte en heeft geen tijdgevoel en ziet tegelijkertijd verleden, heden en toekomst. “Wees bereid je denken en doen op elkaar af te stemmen, openlijk uit te komen voor jouw waarheid, de opdracht van je leven te kennen en het verleden, heden en toekomst in het nu in evenwicht te brengen. Verander die oude werkelijkheid van vorm en word je toekomstige zelf.”, aldus het Orakel.

Klinkt als mindful. Daarom kan de wijze kraai een ereplaats in mijn woonkamer tegemoet zien. Nu alleen eerst nog even snel terug naar de doe-modus om de kamer af te maken.

home-kraai-0

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top