Home / MYHOME / MyHome, de master bedroom

MyHome, de master bedroom

De eerste in een rij metamorfoses: the master bedroom. Je kunt op z’n Brabants zeggen van alles wè, maar ik houd het op eclectisch (het streven om verschillende denkvormen, werkwijzen, stijlen of motieven te versmelten tot iets nieuws, aldus Van Dale). Dat klinkt een heel stuk chiquer. Uitgangspunt was een inktzwarte wand die een kader vormt van wat een opvallend hoofdeinde zou moeten worden. Ik kan heel lang twijfelen over de keuze van een dergelijke afbeelding of de juiste uitsnede.

Maar toen ik mijn oog op een 18e eeuws bloemstilleven van Jan van Huijsum had laten vallen en ik daags daarna op de Tefaf prompt opliep tegen de originele studietekening van precies dit schilderij wist ik dat er een macht van gene zijde in het spel was: deze keuze zou mij rustige nachten bezorgen. Hoewel, het verhaal gaat dat van Huijsum een teruggetrokken leven leidde en uit angst voor plagiaat iedereen de toegang tot zijn atelier ontzegde…
Terug naar de slaapkamer. Nachtkastjes in geel (het nieuwe zwart aldus mijn buurvrouw, niemand minder dan interior decorator Charlotte de Ridder) van een groot Zweeds woonwarenhuis vormen de sokkels voor de industriele Jielde lampen aan weerszijde van het bed. Bedtextiel van 100% linnen (mooi, maar ik kan er als groot fan van stijf gesteven katoen nog steeds niet aan wennen) in industrieel grijs met een sensationeel paars fluwelen sprei van H&M Home. En dat alles op een eeuwenoude Heriz van marktplaats. Ik ben supertrots op mijn VETTE slaapkamer. Olivier en Floris trouwens ook.

Tot binnenkort in de achterkamer, waar de volgende metamorfose staat gepland.

myhome-slaapkamer-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top