Home / STYLING / F* the Classics

F* the Classics

Maak een Lodewijk XV commode, doorboor het mahoniehouten meubel met een immense boor en voorzie de binnenkant van de ontstane ‘schade’ van een fuchsia-kleurige laklaag. Zie hier de (W)hole commode van ontwerper Ferruccio Laviani uit de collectie F* the Classics van Fratteli Boffi. Om hoeveel aandacht kun je vragen?

De onmiskenbare laat-barokke stijl van Louis XV, met zijn op de natuur geïnspireerde messing beslag, de rijke houtnerf en het dramatisch geaderde emperador marmer, staat in schril contrast met de surrealistische toevoeging van dat ene gat dat ogenschijnlijk leidt naar een andere, illusionaire wereld. Ik vind het prachtig en ronduit VET.

Net zo dubbelzinnig en VET is de buffetkast uit dezelfde collectie en van dezelfde ontwerper. Ook hier wedijveren twee stijlen, de barok met zijn bloemendecor, schelpen en gebogen lijnen en de streng vormgegeven bovenkant die, om het effect nog verder te vergroten, bekleed is met een stof in een streng geometrisch patroon.  Het excentrieke handvat in de vorm van een gekko maakt het plaatje compleet. Dubbel VET!

Net ten noorden van Milaan maakt Fratelli Boffi ambachtelijk gemaakte meubels. Ooit begon oprichter Carlo Boffi in 1928 met het reproduceren van Franse Louis  XV en XVI meubels. Sinds 1953 zwaaien de drie ‘fratelli’ Frederick, Robert en Michael de scepter en levert het bedrijf prachtige meubels die onderdeel uitmaken van verschillende, zeer eigenzinnige en spraakmakende collecties. De meubels van Fratelli Boffi zijn in Nederland te koop via Hillen Interieurarchitectuur en in België bij Cornelissen & Verbrugghe in Schilde.

interior-boffi-0

interior-boffi-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top