Home / STYLING / Groen licht voor kleur

Groen licht voor kleur

Nog niet zo lang geleden heb ik kleur bekend.  Ik ben klaar met de veilige natuurtinten, de greiges, de whitewashes, de afgezwakte pastels en offwhites. Grappig, met het grijzer worden van mijn haren, neemt mijn voorkeur voor meer kleurverzadiging (het tegendeel van grijsheid) blijkbaar toe. Compensatiedrang of is het de wijsheid die met de jaren komt?

Nog wat onwennig heb ik voorzichtig mijn eerste stappen in het kleurenspectrum gezet en hoewel ik weet wat ik wil en mooi vind, gebeurt dat met vallen en opstaan. Zo moest onlangs het eerste kamertje er aan geloven. Helemaal groen moest het worden en dat is geen sinecure als je op dit gebied ongeveer dezelfde kleur bent achter je oren. Hoewel alle zichzelf respecterende verf- en gifmengers veel groene nanometers in heel veel verzadigingen en intensiteiten bieden, bleef de grote vraag: wat doet het met dat bewuste kamertje en vooral wat doet het met mjjn humeur? Ik besloot voor de directe trial & error methode. Tot vier keer toe schilderde ik het hele kamertje over, van plafond tot plint, in een andere tint groen, van Energizing Moss, via Peacock Pearl naar Vision bleek de vierde laag uiteindelijk raak: Exotic Emerald. Een VETTE rijke groen, klassiek, stoer en mystiek.

styling-groen-0

Mijn vader had een schildersbedrijf. Helaas heb ik hem nooit gekend. Wel denk ik dat ik zijn voorliefde voor de verfkwast heb geërfd en daarom mijn hand er niet voor omdraai om tot vier keer toe een kamertje te schilderen. Maar het kan natuurlijk efficiënter, met minder stress en veel goedkoper. Dus daarom toch maar een drietal tips van deze kleur-winterschilder in spé. Per slot van rekening is deze blog ter lering en vermaak.

Je kiest voor kleur, dat staat vast want zowel de wereld als de massa is al grijs genoeg. Baseer je keuze vooral niet op een klein kleurenstaaltje, maar laat een proefblikje mengen. Schilder verschillende A4-tjes in deze kleur en hang ze op verschillende plaatsen op de wand en beoordeel de kleur op verschillende tijdstippen van de dag, met en zonder kunstverlichting. Het bespaart je veel tijd en geld. Een leuk hulomiddel is de Visualizer, een app van Flexa waarmee je met je mobiel de kamer digitaal kunt schilderen om zo een indruk te krijgen wat kleur doet, al vind ik wel dat muurverf uiteindelijk toch anders uitpakt. En… ga een stap verder dan dat ene muurtje. Behang of verf de hele kamer in een tint, desnoods ook het plafond, daarmee wordt het pas een wereld, een sfeer op zich.  Succes!

Eén ding staat vast: Kerst in mijn kleine kamertje is dit jaar in ieder geval groen. Op naar een volgend vertrek in een andere kleur, of zal ik eerst wachten op een witte Kerst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top