Home / STYLING / Het is een jongen! Of toch een meisje?

Het is een jongen! Of toch een meisje?

Terug van ‘even’ weggeweest, kun je het nieuwe jaar niet beter beginnen dan een kordate uitspraak doen over de kleur van het jaar. Daar waar we het vorig jaar nog gewoon met één kleur moesten doen –Marsala-, konden de kleurenmengers van het Pantone Color Institute dit jaar kennelijk geen keuze maken en zijn het er twee geworden. Lichtblauw en roze, luisterend naar de inspirerende namen Serenity en Rose Quartz (voor de boekhouders onder ons 15-3919 en 13-1520). Zachte kleuren die – aldus Pantone – onze behoefte aan rust en veiligheid vervullen. Het warme roze zou ‘als tegengif zijn voor de alledaagse stress’ en het koele blauw staat voor ontspanning en ‘zekerheid’.

‘In veel delen van de wereld zien we dat de grens tussen man en vrouw aan het vervagen is, en dat heeft impact op mode en design. Roze en blauw zijn onlosmakelijk verbonden met de twee verschillende geslachten, waardoor je de samensmelting van deze twee kleuren zou kunnen beschouwen als een symbolisch statement: de twee geslachten zijn samen één’, volgens Leatrice Eiseman, executive director van Pantone.

Het klinkt mooi dat verhaal over genderblurs enzo en ik zal de laatste zijn die dat niet intrigerend vindt, maar wat kleur betreft blijven het er twee, dus zeg ik nee. Consensus i.p.v. statement? Ik hoop niet tekenend voor de rest van 2016.  Mijn intenties voor het nieuwe jaar zijn in ieder geval: VETTE keuzes en geen vage blurs. Niet een beetje zus en beetje zo, maar alles zus of alles zo en… niets mis met roze overigens, integendeel…

mv-styling-1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top