Home / STYLING / Judge a book by its cover

Judge a book by its cover

E-readers, e-pubs en e-books doen niet mee. We hebben het over een eerlijk gedrukt boek. Sorry heren Bol en Amazon niet via internet aangeschaft, maar ontdekt na een spannende speurtocht in de ouderwetse boekhandel. Waar het ruikt naar drukinkt en papier. Waar je uren kunt rondneuzen. Waar je de hele wereld in beeld en geschrift aan je voorbij kunt laten trekken tot je bovenste nekwervels gaan protesteren van het ruggen kijken.

Welbeschouwd het gaat om de inhoud maar ik wil het graag over de buitenkant hebben. Het gaat te ver om te zeggen dat ik liever een matig boek lees met een mooi kaft dan een goed boek met een afzichtelijk omhulsel. Maar mijn overwegend visueel ingesteld vermogen wordt toch echt eerder getriggerd door een mooie cover. Leesvoer wat er lekker uit ziet, maakt hongerig. En zeg nou zelf goede vormgeving, mooie fotografie en typografie staan toch veel leuker in de kast, op de leestafel of in je hand?

En mocht de inhoud toch winnen van de buitenkant dan kun je je lectuur altijd nog op kleur rangschikken in je boekenkast zodat het geheel toch weer resulteert in een VET plaatje. Kwestie van kleur bekennen.

book

VET-Stoner

Een voorbeeld van een VET boek met dito cover en titel

 

De Livraria Lello & Irmão in Porto en wordt wel eens de mooiste boekenwinkel ter wereld genoemd. Het is in ieder geval de mooiste die ik tot op heden heb gezien. De boekhandel is opgericht in 1906 en het interieur is VET, vooral de  trappenhal met een hoog Zweinstein gehalte. Een bezienswaardigheid die je -ook al ben je geen boekenwurm- zeker niet mag missen tijdens een stedentrip naar Porto.

De Livraria Lello & Irmão in Porto en wordt wel eens de mooiste boekenwinkel ter wereld genoemd. Het is in ieder geval de mooiste die ik tot op heden heb gezien. De boekhandel is opgericht in 1906 en het interieur is VET, vooral de trappenhal met een hoog Zweinstein gehalte. Een bezienswaardigheid die je -ook al ben je geen boekenwurm- zeker niet mag missen tijdens een stedentrip naar Porto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top