Home / INTERIOR / Feest bij Maison & Objet

Feest bij Maison & Objet

Ik ben onderweg naar een verjaardagsfeestje. Maison & Objet viert haar 20ste editie. Het is de tweede keer dat ik deze toonaangevende beurs, ‘the multi-multicultural

crossroad of contemporary living, bezoek. Als ik mij in een overvolle ondergrondse sliert van Gare du Nord richting Parc des Expositions laat vervoeren, denk ik even over de zin en onzin na; op zondagmorgen in alle vroegte met honderden onderweg naar een beurs waar duizenden bezoekers in de basis overbodige dingen kopen om ze vervolgens weer aan tienduizenden vol met van in de basis overbodige dingen uitpuilende huishoudens te slijten. Nee, zo mag en wil ik niet denken. Ik ben vast besloten om deze keer de beurs flink uit te pluizen en niet direct af te doen met ‘dit is niks voor mij’. Aangekomen in hal 8 – ik begin voor de verandering maar eens bij de laatste – valt direct het originele design van Diesel en Seletti in de smaak. Ze hebben een terechte plaats in deze hal die voor deze gelegenheid de inspirerende naam Now! Design à vivre draagt. Dat geldt tevens voor Pop Art, een initiatief om Europeese design in Frankrijk te promoten. Ze presenteren o.a. Maarten Baas en Bert Jan Pot beiden vertegenwoordigd via het zeer creatieve DH PH, producent en distributeur van custom design dat notabene in Den Bosch is gevestigd. Zo kom je nog eens ergens.

De Hollanders zijn opvallend vertegenwoordigd. In aantal maar vooral ook in de afmeting van de stand. Eichholtz, Van Roon, Versmissen en Pols’ Potten. Stijl? Happy chic en industrial glam is wel de grote gemene deler. Ook mijn ‘vrienden’ van Lifestyle en Rivièra Maison zijn neergestreken. Het kan niet anders dan dat Rivièra Maison haar nieuwe collectie hier moet tonen. Ik zie het niet en zal het wel nooit zien, maar wel fijn dat ze overal weer opzetten wat het is.

Ik dwaal rond in de prachtige ambiance van Pieter Porters. Alles klopt: het interieur, de geur, de muziek. De master himself, onmiskenbaar met pet, zit druk pratend op de bank. Ik blijf het echt VET vinden wat deze Belg neerzet. Ik bezoek de stands van Object de Curiosité, Ibride, Ateliers C&S Davoy en kom bijzonder design tegen van jonge ontwerpers en mooie inmiddels klassieke merken als Fornasetti, John Derian en Astier de Villatte. De thema’s Cooking & Tableware en Kids World laat ik links liggen, ik moet immers keuzes maken op een beurs waar onze eigen RAI bij wijze van in één hal kan ronddraaien (en zo zijn er 8 te gaan). De afdeling Fragrance & Spa scan ik snel, hoewel ik lang stil sta en letterlijk rondsnuffel bij True Grace, Britse storytelling over geur is hier heel bijzonder gedaan.Veel luxe in hal 7 Scènes d’Interieur, waar modelabels tot zelfs het automerk Bentley goudgerande interieurs toont. Een stijl of tendens is hier nauwelijks te bespeuren als het maar glimt en luxe ademt.

In mijn hoofd richt ik mijn huis in. Een vette kast van Moissonnier, het terras betimmert met Accents of France, als eclectische tegenhanger de Downstair Light van Bertjan Pot aan het plafond en heel veel ‘wil ik hebben’-dingen van Object de Curiosité en Dupont Berlin. Voorlopig blijft het nog even bij het mentaal schuiven met meubels. Moe en voldaan keer ik in een overvolle metro hotelwaarts. Het was een VET feestje.

interior-paris-0

interior-paris-1

interior-paris-2

interior-paris-5

interior-paris-3

interior-paris-4

interior-paris-6

interior-paris-7

interior-paris-8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top