Home / INSPIRATION / Writer’s block? No BIC deal

Writer’s block? No BIC deal

Reces of writer’s block? Er komt deze tijd maar weinig uit mijn pen. Hoewel, het daar nu over hebbende: er zijn mensen die er hele mooie dingen mee doen. Ik heb het over de meeste gegeten ballpoint ter wereld: de BIC pen.

In 1950 werd de eerste wegwerp-BIC (de BIC Cristal) geproduceerd. Wereldwijd werd de pen een groot succes en vandaag de dag beheerst BIC nog altijd circa 60% van de Amerikaanse markt. Tussen 1950 en 2005 verkocht het bedrijf al meer dan 100 miljard wegwerppennen.

In een klein winkeltje in het altijd gezellige Sitges zag ik onlangs een grappig lampje gemaakt van BIC pennen. Leuk voor een DIY-project op een regenachtige zondagmiddag als er geen inspiratie uit je pen vloeit en waarmee je het licht op een andere manier ziet.

En dat ik dat lampje in Spanje zag, kan geen toeval zijn want er zijn meer Spanjaarden die niet vies zijn van de BIC pen. Zo maakt de Spaanse kunstenaar Lucas Muñoz er hele fraaie ‘kroonluchters’ en de pennen van Juan Francisco Casas Ruiz en Lopez Lorenzana leveren onwaarschijnlijk mooie tekeningen op. Toch maar twee keer nadenken als ik weer eens peinzend in mij notitieboekje zit, knauwend op een BIC. Je kunt er zoveel mooie andere dingen mee doen.

inspiration-bic-1

inspiration-bic-2

inspiration-bic-3

inspiration-bic-4

inspiration-bic-5

inspiration-bic-6

inspiration-bic-7

inspiration-bic-8

inspiration-bic-9

inspiration-bic-10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top