Home / ART / PAN Amsterdam

PAN Amsterdam

Ik ben op de PAN, waar 125 antiquairs, kunsthandelaren en galeriehouders hun koopwaar aanbieden. Antiek, schilderijen, moderne en hedendaagse kunst, sieraden, foto’s, designmeubelen en objecten uit oude en verre culturen, variërend in prijs van 500 tot 5.000.000 euro; voor ieder wat wils dus.

Het is de derde dag van de hoofdstedelijke kunstbeurs en het is er er naast kunst ook heerlijk mensen kijken. Zo zijn daar de klassieke dametjes gehuld in aard-getinte tartans met hun eega’s in corduroy en Harrison tweed en je hebt de dames of heren met hun heren aan hun zijde in sober designer zwart dat net iets te uitbundig is gedecoreerd met juwelen en te grote brillen. De eerste groep, die van het oude geld, gaat gewapend met de catalogus in de hand de beursvloer op als ware het een museum en trekt hier en daar een vergelijking met het eigen familiebezit. De tweede categorie, de nouveaux riches, weet van gekkigheid niet wat met het geld te doen en investeert zich zes slagen in de rondte, de goede smaak even in het midden gelaten. Het valt me op dat er al opvallend veel rode stickertjes zijn geplakt. De dames en heren standhouders doen in deze tijd kennelijk goede zaken.

De halve cast van Tussen kunst & kitsch tref ik aan. Ze hoeven nu eens niet de inboedel van anderen te beoordelen maar hebben hier een podium om hun eigen kunsten te laten zien: het oude Egypte van Mieke Zilverberg, het kostbare glas van Kitty Lameris, het aardewerk van Robert Aronson en ‘the works of art’ van Jaap Polak. Ook tennislegende Tom Okker is vertegenwoordigd met Corneilles, Appels en andere leden van de Cobra Groep. Niet mijn ding, dus ik haast me naar zijn eerste schrede op kunstgebied, de galerie Jaski en vergaap mij aan kunst van Les Deux Garçons.

Hoe toepasselijk in deze tijd spot ik na mijn vierde ronde de one and only-and-good old- Sinterklaas-in-burger Bram van der Vlugt. Als hij zijn mijter niet aan een ander had gegeven had ik hem nu mijn verlanglijstje gegeven want wat had ik graag iets VETS uit de PAN in mijn schoentje aangetroffen.

PAN Amsterdam is nog t/m 30 november 2014 en is meer dan de moeite waard. Kijk voor meer informatie op www.pan.nl

art-pan-0

art-pan-1

art-pan-2

art-pan-3

art-pan-4

art-pan-5

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top