Home / INTERIOR / Pretty in pink

Pretty in pink

Er kan veel in anderhalf jaar gebeuren. Zo zou je heen en terug kunnen wandelen naar Santiago, een blog kunnen beginnen of je interieur een forse make-over geven…

28 November 2013 – Ik ben in Londen en trakteer mijzelf op een bezoek aan Sketch, nadat dit restaurant ooit is voorgesteld als diner locatie voor een high-end trip naar Londen dat ik organiseer. Restaurateur Mourad  ‘Momo’ Mazouz  en de legendarische Franse chef-kok Pierre Gagnaire hebben hier een waar conglomeraat van fantastisch eten en decadente drankjes gerealiseerd en in een hip, typisch Londens jasje gestoken.

Het 18e eeuwse pand, gelegen aan de Conduite Street in de chique Londense wijk Mayfair herbergt over twee verdiepingen voor ieder wat wils. The Glade, een sprookjesbos met een interieur van groene gordijnen, rotan meubilair en rijk behang van handgeknipt papier; The Parlour, een eclectische tearoom die ‘s nachts verandert in een hippe cocktailbar, de knusse Oost Bar, The Gallery voor casual dining en de met twee Michelin sterren bekroonde Lecture Room & Library.

Mijn portemonnee laat nog net The Gallery toe al wordt de keuze voor een wijntje wel heel erg beperkt met mijn budget. Net bekomen van wat een fles Pauillac 1945 1er Cru Classé Mouton Rotschild doet, probeer ik vat te krijgen op de über-eclectische inrichting. Ik geloof dat er werkelijk geen bord, glas, mes, vork, lepel, stoel, servet of wat dan ook hetzelfde is. The Gallery is een grote vintagemarkt van kleuren en vormen en dito gasten, die vreemd genoeg een eenheid vormen die zijn weerga niet kent. Dit is zo London in mijn beleving. VET!

8 April 2015 – Ik bezoek Sketch wederom, maar nu virtueel. Misschien nog inspiratie voor een leuke post, want inderdaad in anderhalf jaar kun je een blog gestart zijn. En… wat schetst mijn verbazing? The Gallery is geen kleurrijke uitdragerij meer, maar is veranderd in één monochromatische roze poederdoos. Het zal je je niet verbazen dat ik als rechtschapen man en onmiskenbare macho ontzettend van de kleur roze houd, dus behoeft het geen nadere toelichting dat ik deze metamorphose van de hand van India Mahdavi breathtaking vind. Het interieur vormt een prachtig decor voor de opvallende 239 (!) kunstwerken van de gevierde Britse kunstenaar David Shrigley. Londen op the bucketlist? Dan zeker Sketch doen, al was het alleen maar voor de toiletten… Excuse me, to powder your nose.

interior-sketch-6

The Gallery zoals ik deze bezocht in 2013

interior-sketch-1

Et voila, The Gallery in poederroze

interior-sketch-2

interior-sketch-3

interior-sketch-4

interior-sketch-5

interior-sketch-7

The Glade

interior-sketch-8

interior-sketch-9

interior-sketch-10

The Lecture Room

interior-sketch-12

Om de neus te poederen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top