Home / INTERIOR / Salon Residence 2015

Salon Residence 2015

Het behoeft geen enkele toelichting dat ik iedere maand weer reikhalzend uitkijk naar de nieuwe editie van de Residence. Toegegeven het is geen World of Interiors of Architectural Digest maar voor Nederlandse begrippen is het iedere keer weer genieten. Interessante reportages, rake signaleringen van trends en mooie fotografie. Als het woonblad haar boutique -evenement Salon Resindence aankondigt, staat deze dan ook rotsvast in mijn agenda. Op naar Laren dus waar de Nederlandse en Belgische crème de la crème van interior designers hun kunnen tonen.

Aangekomen in het Singer Museum kopen we ons kaartje en lopen we via een door Farrow & Balls gesponsorde en dan ook maar alles in donkerblauw geschilderde gang. Blauw is het nieuwe zwart en hé… waar heb ik dat meer gezien? Tussen de babbelende, sokloze, loafer dragende nichten en dames op leeftijd met grijze bobjes en grote zonnebrillen begeven we ons naar de stoffengalerij. De sfeer is gezet. Tussen het rijke textiel van o.a. Designers Guild, Rubelli en Pierre Frey valt mijn oog op het Spaanse merk Alhambra. Het bloemdessin spat van het textiel af en zelden heb ik zo’n mooi geel gezien.

Via de iconengallerij op naar de presentaties van Edward van Vliet, Thijs Murré en -jawel daar is tie weer- Jan des Bouvrie met VETTE kunst van Damien Hirst! In de Orangerie hangen zwart wit foto’s uit ‘The Virgin Collection’ van  celebrity fotograaf Oscar Obolafia. De inmiddels 80 jarige Amerikaan stond dicht bij grootheden als Bette Davis, Twiggy, Roger Moore, Liz Taylor, Audrey Hepburn en vele andere iconen waardoor hij hen in indrukwekkende snapshots en alledaagse slice of life pictures wist vast te leggen. De sfeer van de foto’s is perfect gekozen bij de stijl van de Salon. Lopend door het droomhuis, waar verschillende decorateurs een eigen ruimte hebben ingericht, krijg ik de smaak steeds meer te pakken en komt de Residence bladzijde voor bladzijde en ruimte voor ruimte tot leven.

Veel kleuren, fluweel, goud, koper, hoogglanzende finish en palmprints vormen een eclectisch en tegelijk harmonieus geheel, dat het midden houdt tussen de perfect gestylde film A Single Man van Tom Ford en een droomhuis van de bad guy uit een 70-jaren James Bond. Even geen industriële look, geen grijzen, beiges of subtiel gekozen accentkleuren, maar vette chic. Aan het einde vergaap ik me aan de presentatie van Oostloor en word VET verliefd op The Lacquered Box Collection. Hebben!

Op een meer dan goede afloop tracteren we onszelf op een terrasje aan de Brink waar de salonfähige rode bandplooibroeken van de Gooise beaumonde mij vagelijk herinneren aan de rijke kleurenpracht van de Salon.

interior-salon-1

interior-salon-2

interior-salon-3

interior-salon-4

interior-salon-5

interior-salon-6

interior-salon-7

interior-salon-8

interior-salon-9

interior-salon-10

interior-salon-12

interior-salon-11

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top