Home / STYLING / Veilig in de Sphère

Veilig in de Sphère

Ik heb mijzelf de ‘Sphère’ cadeau gedaan. Het is per slot van rekening morgen Kerst en Sinterklaas reed dit jaar mijn huisje voorbij. Hij is decadent en tegelijk praktisch, Frans en van een ontroerende eenvoud (en ja dan mag dat). De met de hand gemaakte bol is voorzien van een zilveren laag en ontworpen door de exclusieve Franse zilversmederij Christofle. Een klein blauw lampje verraadt waar het eigenlijk om gaat: een externe harde schijf van 1 terabyte geheugen.

Sinds 1830 smeedt Christofle zilver tot Haute Orfevrerie, synoniem voor de haute couture van het tafelzilver. Alleen het bestek van dit legendarische huis was voor Napoleon en Ottomaanse sultans goed genoeg om hun eten mee weg te werken. Ik kan me nog herinneren dat ik, lang geleden, bij Het Huis Harperink in Den Bosch mijn eerste Christofle theelepeltje kocht uit de serie Aria, overtuigd van feit dat ook ik in de toekomst geen genoegen zou nemen met minder. Het is bij dat ene lepeltje gebleven dat ik tot overmaat van ramp ook nog ben kwijtgeraakt.

Maar nu kan ik mij rijk prijzen met de ‘Sphère’ van Christofle.  Als ik er in kijk zie ik geen toekomst of verleden wat een dergelijke bol haast doet vermoeden. In plaats daarvan zie ik mijzelf en mijn omgeving gespiegeld in het heden, wetende dat dit volmaakte, VETTE design mijn kostbare herinneringen en dierbare momenten uit het verleden wel veilig bewaart… mijn holy grail.

styling-sphere-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top