Home / INSPIRATION / ‘Wij’ is het nieuwe ‘Ik’

‘Wij’ is het nieuwe ‘Ik’

We vergeten het paard en gaan door naar de geit. Officieel beleven we vanaf 19 februari 2015 Het jaar van de Geit, dat volgens de Chinese astrologie synoniem is aan de karaktereigenschappen creatief, rustig maar hartstochtelijk, een beetje ongewoon, oprecht en met een grote verbeeldingskracht. En ondanks het gegeven dat geiten mekkeren, is het volgens trendwatcher Adjiedj Bakas geen jaar om datzelfde te doen, maar juist om na te denken en je koers te bepalen. ‘Herbezinning is nodig, want de oude wereld kraakt in haar voegen. Overal wordt de macht van bestaande structuren en monopolies uitgedaagd en nemen we in het doe-het-zelf kapitalisme het heft steeds meer in eigen hand. We zijn immers beter geïnformeerd en geëquipeerd dan ooit tevoren. Als burgers zoeken we elkaar steeds meer op, want wij is het nieuwe ik’, aldus de trendwatcher.

Andere koffiedik- en paranormaal begaafde glazenbolkijkers laat ik verder links liggen. En bij Nostradamus is het na zijn laatste voorspelling voor 2005 ook wat jaartjes wachten tot zijn volgende voorspellingen: het einde van de veeteelt in 2050, dat we 500 jaar kunnen worden in 2060 en dat er in 2068 eindelijk leven op andere planeten wordt ontdekt.

Iets dichter bij huis dus en meer in de geest van de geit loopt the bucket list van VET Interiors lekker vol voor het nieuwe jaar, met o.a. een reportage over F* the Classics, de mooie thee van Kusmi en -fingers crossed- voor een interview met Jasper Conran. In januari staat de beurs Maison & Object in Parijs op het programma, die ik met een tweede bezoek het voordeel van de twijfel geef. In maart naar de TEFAF waar ik me o.a. ga vergapen aan ‘A la Vieille Russie’, gevolgd door de Decorex in Londen in september en de PAN Amsterdam in november. En tussendoor voorspel ik dat er voldoende VETTE onderwerpen voorbijkomen, ter meerdere eer en glorie van mijzelf en ter leering ende vermaeck voor jou, want was wij niet het nieuwe ik?

inspiration-geit-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top